AGROMEC S.A. Tg-Mures, Str. Cisnadie, Nr. 2; Tel: 0740-656.039; E-mail: agromecmures@gmail.com sau agromecmures@yahoo.com
RO HU

Despre Noi

          Societatea AGROMEC SA este o societate cu traditie in economia mureseana. Aceasta este continuatoarea fostei Statiuni de Mecanizare si Tractoare – SMT, care a luat fiinta in 1956, iar in 1977 a devenit Statiunea de Mecanizare a Agriculturii – SMA, unitate de baza a agriculturii muresene. In timp, societatea a devenit baza principala de reparatii a utilajelor agricole din judet, avand cea mai mare baza materiala constituita in acest scop si personal specializat pentru fiecare tip de utilaj agricol.

             Dupa 1990, odata cu transformarile intregii societati, a devenit una din primele societati pe actiuni din judet, avand ca principal obiect de activitate reparatiile si furnizarea de piese de schimb si consumabile pentru tractoarele si utilajele din piata autohtona. Cu toate acestea, societatea a pastrat si profilul agricol, prin serviciile agricole prestate cu utilajele proprii catre terti. Societatea avea un numar de 12 sectii de mecanizare si peste 250 angajati.

            In 1994 societatea a fost privatizata prin metoda MEBO, fiind una din primele societati privatizate in Romania, devenind o societate pe actiuni, cu regim inchis. Pe parcursul anilor 1995 si 1996 societatea s-a divizat, prin desoprinderea sectiilor de mecanizare, ramanand la structura actuala, doar cu ateleierele de reparatii si magazinul de piese.
            In anul 1997 actionariatul societatii a achitat integral si anticipat catre Statul Roman pretul prevazut in contractul de privatizare.
            Dupa inchiderea fabricilor de utilaje agricole romanesti, volumul de reparatii a inceput sa scada in mod constant, la fel ca si volumul vanzarilor de piese, datorita scaderii numarului de utilaje agricole romanesti existente.
            Spatiile de productie existente au fost convertite treptat in spatii de depozitare si servicii, care au fost inchiriate catre terti. Incepand cu anul 2007, societatea a realizat venituri doar din cedarea folosintei bunurilor - chirii - si din vanzarile de piese prin magazinul propriu.